Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Virksomhedsmobning

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Forleden var hele TV-nyhedsfladen i oprør, fordi Politiken havde skrevet en forsidehistorie om, at mobilselskabet 3 ikke havde betalt skat i Danmark i årevis, fordi de var i »skattely« og havde indgået »hemmelige aftaler« med Luxembourg. I løbet af dagen forklarede direktøren for 3s danske afdeling, Morten Christiansen, så, at der intet ulovligt var i arrangementet, og at man ikke havde skattepligtigt overskud i Danmark, fordi man trak renter og afdrag fra på et stort lån, man havde taget i firmaets Luxembourgafdeling. Eksperter bekræftede, at der intet usædvanligt var ved 3s måde at gøre tingene på. Der var med andre ord ikke fugls føde på historien, om 3s forbryderiske, skumle adfærd.

Det er absurd, at Politiken og hele TV-nyhedsfladen en hel dag igennem tordner frem med, at 3 i strid med forretningsmæssig, rationel adfærd bør betale en skat, de ikke er pligtig til at betale. Ved at flette ordene »skattely« og »hemmelige aftaler« ind i en fortælling om helt lovlige arrangementer, grovmobbes her en dansk virksomhed, bare fordi den artigt følger de regler, som politikerne har lavet.