Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Vi skal respektere justitsministerens Stasi-jernhandske

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Jernhandsken

Lars Møller

Statsminister Mette Frederiksen (S) har oplyst, at regeringen vil tage håndfaste metoder i brug over for bander, terrorister og andre rå personer. Der skal sættes hårdt mod hårdt. En af hendes håndgangne folk er justitsminister Nick Hækkerup (S), der vil indføre en række skrappe lovforslag, som bl.a. indebærer overvågning a la det hedengangne østtyske Stasi.

Argumentet er det samme. Uden tryghed ingen frihed. Uden massiv overvågning ingen tryghed. Bagstræberiske kritikere finder argumenterne absurde, men ministeren tager jernhandsken på uden at ryste på hånden.

Groft sagt støtter initiativet. Sidste gang ministeren tog jernhandsken på, sammenlagde han den daværende Forsvarskommando og Forsvarsministeriet – også med absurde argumenter – og det har som bekendt virket fint siden.

Gør ikke, som jeg gør

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I medierne udtrykker nationalbankdirektør Lars Rohde, at det står alt for sløjt til med ligestillingen i Danmark. Derfor er der behov for at tage »radikale« midler som tvungen barsel til mænd i brug og endda også kvindekvoter.

»Vi har først reel ligestilling, når der også er plads til dårlige kvindelige topchefer,« siger nationalbankdirektøren. Nu skulle man tro, at Lars Rohde selv sørgede for ligestilling der, hvor han må formodes at have indflydelse på ligestillingen. Det er imidlertid ikke sket. I Nationalbankens direktion er der ingen – ingen – kvinder i den tre mand store direktion.

Men måske mener Lars Rohde, at der ikke skal være dårlige kvindelige topchefer lige, hvor han har magten. Det skal der blot være alle andre steder forstås.