Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Verdensuniversitetet

Claes Kastholm Hansen: Først var professor i litteraturhistorie på Aarhus Universitet Svend Erik Larsen ansvarlig for, at den tyske forsker Linda Maria Koldau blev kaldet, som det hedder, til universitetet. Uovertruffent talent, umuligt at finde nogen bedre, mente han om hende dengang.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har universitetet gjort hende til en problemsag, fordi hun stiller for store faglige krav, og så falder han hende i ryggen ved at skrive i Politiken (22.2), at man såmænd ikke skulle lægge noget særligt i, at hun var blevet kaldet til stillingen.

Efterfølgende skriver samme Svend Erik Larsen i Berlingske Politiko, at de, der kræver høj kernefaglighed på et universitet, er negative og gammeldags. Samtidig forklarer han, at forandringerne på Aarhus Universitet »bygger på, at universitetet ikke er et universitet i Danmark, der ser på verden, men et universitet i verden, der virker i Danmark«.

De professorale floskler minder om »Én Verden« eller »Aldrig Mere Krig« og burde egentlig være skrevet på esperanto. Men hvis der var substans i professorens newspeaks-lyrik, så burde »verden« vel betale en væsentlig del af universitetets drift. Det kan ikke være rimeligt, at skatteyderne, der meget konkret og føleligt er skatteydere i Danmark, skal betale hele newspeakernes verdensuniversitet.