Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Venter på valg

Læs mere
Fold sammen

Det er helt forståeligt, at en række borgerlige ungdomspolitikere utålmodigt venter på, at Helle Thorning-Schmidt skal udskrive valg. Det gør vel alle. De skrev i Politiken et indlæg med overskriften »Kast nu håndklædet i ringen, Thorning«. De tre ungdomspolitikere gør stor brug af slidte metaforer, bl.a. den med bokseringen. Regeringen er »løbet tør for benzin«. Regeringen har været »en synkende båd«. Og rent politisk har de sidste år været »en ørkenvandring«.

De svarer dog ikke på, hvorfor regeringen bliver siddende i alt fald til maj. Forklaringen er helt nærliggende: Ministrene vil have Dronningens 75-års fødselsdag med. De vil sole sig for sidste gang i lyset fra tronen, kirken, militæret og adelen. For sidste gang vil de være spurve i tranedans og Jepper i baronens senge; for sidste gang vil vi beundre deres fine kjoler, inden de vågner affortryllede op til en våd sommer, når valget er tabt.