Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Venstres frie gymnasium

24DEBHans-Hauge-124219.jpg
Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

På Det frie Gymnasium (findes der ufrie gymnasier?) har de så mange værdier. Der er nok tale om friværdier. Gad vide, om ikke en af værdierne er »diversitet«? Jo, for på gymnasiet er der fritgående niqab-klædte, som går rundt blandt punkere (findes de endnu?), transseksuelle og feminister. Klassekammeraterne synes, at niqabberne er cool’e og seje. De aner dog ikke, hvordan niqab-bærerne ser ud. Men har de da ikke idræt? Og bader de ikke? Niqab-pigerne er ikke noget problem, siger rektoren.

Og her er rektor jo helt i overensstemmelse med Kristian Jensen (V). Vores globale værdier trues ikke af religiøs påklædning. Som Det frie Gymnasium er, sådan skal fremtidens Danmark være. For vi kan lære af muslimer, som Bertel Haarder (V) må indrømme. »De holder sig meget for sig selv,« som de siger om niqab-pigerne.