Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Venstrepopulismen

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Søndag skrev forfatteren Suzanne Brøgger en usammenhængende dansk stil i Politiken, hvor den var placeret som kronik. Den handlede om kulturradikalismens nødvendighed. Hvorfor trækker hun den gamle krikke af stald? Jo, den skal bekæmpe højrepopulismen, hvormed hun som sædvanlig mener Dansk Folkeparti.

I de størknede kunstneriske kredse, som hun færdes i, er der jo intet sket af tankemæssig interesse i de sidste tre-fire årtier. Hvorfor skal den ikke bekæmpe venstrepopulismen? F.eks. Pia Olsen Dyhrs? Som det fremgik af Berlingske samme søndag, har SF fuldstændig opgivet at interessere sig for den kollektive trafik. Dyhr undskyldte over for Berlingske, at hun blev lidt »nørdet«, da hun nævnte takstzonerne. Hvis det er at være »nørdet«, så er hele Danmarks rejsende befolkning »nørdet«. Men det viser, hvilket populistisk niveau hun befinder sig på.

SF har droppet den kollektive trafik for at koncentrere sig om dagpengene. Ikke fordi det er væsentligst, men fordi det er præcis her, SF håber at kunne hente nogle stemmer fra konkurrenterne. Men den slags populisme er selvfølgelig for plump til Suzanne Brøgger og ligesindede. At se den kræver jo, at man ikke bruger rygraden, men hjernen til at tænke med.