Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Venstrefløjens hystader

Edith Thingstrup: Ligestillingsminister Lykke Friis hemmeligholder centrale oplysninger »om danske topvirksomheders ligestillingsindsats«.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det afslører dagbladet Information, som har interviewet en stærkt fortørnet forsker i køn og europæisk politik. »Ministeren har et forklaringsproblem,« skriger forskeren Christina Fiig. »Det grænser til alvorlig vildledning af Folketinget,« hyler SFs ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge. Man skulle tro, at verden var ved at gå under. Hvis de oplysninger virkelig er så vigtige, kunne Information jo bare have ringet og spurgt »topvirksomhederne« selv. Det politiske hylekor tager for givet, at det er politikernes ret at vide, hvordan »topvirksomheder« besætter deres stillinger. Sådan er det kun i en verden, hvor virksomhederne ejes af staten. Groft sagt får fornemmelsen af, at venstrefløjens hystader ikke helt har opgivet den drøm.