Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Velkommen på forsiden

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, gjorde en 48-årig mand landskendt, da formiddagsavisen bragte hans navn og billede i forbindelse med drabet på en 20-årig kvinde nytårsnat. »Velkommen på forsiden!« som man siger i de kredse.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Nu er manden løsladt og renset for mistanke. Ekstra Bladets chefredaktør fortryder imidlertid ikke sin beslutning. »Vi bruger de metoder, vi har,« svarer Poul Madsen på et spørgsmål fra fagbladet journalisten.dk. »Det vigtige for Ekstra Bladet i denne sag er, at vi gør, hvad der er muligt inden for den eksisterende lovgivning.«

Det vigtige for Ekstra Bladet! Rart at vide, at chefredaktøren trods alt føler ansvar for nogen. Poul Madsen mener ikke, at den uretmæssigt tiltalte 48-årige mand har lidt skade. »Nej, det tror jeg netop ikke,« svarer Madsen kækt, og henviser til, at den sigtedes forsvarer var med på ideen.
Hermed kan Ekstra Bladet betragte sig som renset for den grumme anklage om, at avisen har udhængt en uskyldig mand. Men måske burde den uskyldsrene Poul Madsen overveje, om ikke han i det mindste har svigtet Ekstra Bladets læsere, som er blevet bedraget til at betragte sagen som afgjort. Ekstra Bladet kunne passende benytte lejligheden til at udstille chefredaktøren med et »velkommen på forsiden, din klamphugger«. Men denne Groft sagt er også indstillet på at give Poul Madsen plads på side 9. Han er nemlig blevet klædt af til skindet.