Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Væk med beviset

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stadig flere udlændinge (og udlandsdanskere) bliver ansat på lukrative skatteordninger i danske virksomheder. Det skriver JP på baggrund af en rundspørge blandt de store børsnoterede C20-selskaber som Novo Nordisk og Danske Bank.

Ifølge virksomhederne er antallet af medarbejdere på forskerskatteordningen vokset med 70 pct. siden januar 2014.

Takket være den tidligere socialdemokratiske regering er adgangskravene til ordningen blevet lempet, så den bl.a. nu kræver en lavere indkomst. Nu kan flere højtlønnede specialister derfor få halveret deres skattetryk sammenlignet med danskere i samme job.

Men Bent Greve, den socialdemokratiske professor i velfærd ved Roskilde Universitet, mener, at ordningen bliver brugt for bredt.

»Ordningen skal alene gælde egentligt forsknings- og udviklingsarbejde, ikke personer som administrerer eller spiller fodbold,« siger Bent Greve.

Han kører efter det gamle motto: Hvad ikke alle skal have, skal ingen have.

Problemet for Bent Greve er, at forskerskatteordningen illustrerer, at skat gør en forskel på folks lyst til at arbejde i Danmark.

Og det må skjules. Hurtigst muligt. Væk med beviset for, at lavere topskat er gavnligt.