Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Utåleligt

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Så. Nu sker der noget! De onde tunger, der siger, at Inger Støjberg kun kan bragesnakke sin strammerkurs på Facebook, må forstumme.

Der bliver nemmerlig strammet »gevaldigt« i reglerne for afviste asylansøgere på tålt ophold. De skal bo i udrejsecentre, og blandt de nye, drakoniske sanktioner er, at de afviste faktisk skal, øh, sige det til en voksen, hvis de forlader stedet. Det havde I nok ikke troet, fra den ellers handlingslammede regering, hvad? Og som om det ikke var nok, så kan de også få en, vent på det, fodlænke på, hvis de ikke opfører sig pænt. Så nu kan alle kritikerne godt tie helt stille.

Opholdet skal være utåleligt for de afviste personager, tordner Inger. Javel. Men mon ikke det utålelige, som så ofte før, først og fremmest kommer til at ramme naboerne til disse centre?