Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ungdommens røst

Claes Kastholm Hansen: Det er altid godt at høre ungdommens røst. Ikke mindst når »ungdommen« udgøres af en af disse formænd for elevorganisationer, der taler på vegne af tusinder af elever, som ikke aner, hvem han er, og som aldrig har meldt sig ind i organisationen.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Disse formænd møder vi typisk sidenhen som folketingsmedlemmer af teenage-plus-gruppen, der hverken har færdiggjort en rigtig uddannelse eller har erfaring fra det virkelige liv. Om denne karrierevej tegner sig for formanden for sammenslutningen af handelsskoleelever, Frederik Skytte Wielsø, ved vi naturligvis ikke, men han har allerede tilegnet sig det rette sprog, idet han over for Berlingske, fredag, fastslog, at handelsskolerne mangler penge. I øvrigt foreslog han, at folkeskolen skulle tage handelsskolerne som forbillede, for handelsskolerne er nemlig som han sagde, »lykkedes med« at gøre de unge glade for at lære noget igen. Det lyder vældig godt. Problemet er bare, hvad man så skal stille op med den halvdel af eleverne, som dropper ud igen? Dem er man åbenbart »lykkedes med« at gøre kede af det.