Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ulven kommer ikke

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Det er velkendt, at hvis nogen igen og igen råber »ulven kommer!«, uden at ulven viser sig, sløves advarslen. Men efter at vi frivilligt her i landet har anskaffet 17 ulve, hører vi nu igen og igen det modsatte: »Ulven kommer ikke!«

Forleden fortalte Politiken således, at der, ifølge en rapport fra Aarhus Universitet, kun er dræbt ni europæere af ulve siden 1950. Og fem af ulvene var smittet med rabies, men da der ikke er rabies i Tyskland, hvorfra de danske ulve kommer, er der ikke noget at frygte: Ulvene kommer ikke.

Det korte af det lange er, at alle andre end eksperterne er skræmt over ulvene. Ingen medier kan fortælle om skovbørnehaver, hvor unger og pædagoger med jodlende forældre i baglandet jubler over at være omringet af et kobbel ulve på jagt. Ulveeventyret slutter desværre først den dag, hvor ulvene leverer et menneskelig på bordet. Groft sagt håber, at det første offer ikke bliver et uskyldigt barn, men en ekspert, som når at hviske »ulven kommer«, før han udånder.