Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Uffe hin gode

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uffe Elbæk er et godt menneske. Derfor stiller han beredvilligt op til interview i dagbladet Børsen, selv om han reelt foragter alt, hvad avisen står for.

Aktier eller obligationer? spørger journalisten. »Nej, overhovedet ikke,« svarer Alternativets leder. »Aldrig. Jeg kommer aldrig til at købe aktier. Hele det aktiemarked er mere skadeligt, end det er godt, både ud fra et personligt og et politisk synspunkt,« erklærer Elbæk.

Se, det var da morsomt. Alternativet har netop lige lanceret en iværksætterpakke, hvor partiet blandt andet foreslår bedre vilkår for aktieinvesteringer: »Alternativet foreslår, at halvdelen af de første 1.000.000 kr., der investeres i andele og unoterede værdipapirer hos iværksættervirksomheder, kan trækkes fra i den skattepligtige indkomst.« Sådan lyder et af forslagene, der virkelig vil kunne sætte skub i skattespekulationen.

Men ok, Alternativets leder skal ikke klandres for at have overset partiets politik. Alternativet handler jo alligevel ikke om politik, men om stemninger og følelser. Den slags kan man ikke sætte på aktier. Men der er stemmer i det.