Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Udligningsreformen er som skabt til, at Blå Bjarnes hjemkommuner får massevis af millioner i kommunekassen

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tilbagebetaling til Blå Bjarne

Peter Nedergaard

Blå Bjarne fra Vestegnen er en af årsagerne til, at Socialdemokratiet nu sidder med regeringsmagten. Han havde tidligere stemt Venstre eller Dansk Folkeparti på grund af socialdemokratisk slapperi i udlændingepolitikken. Ved sidste valg vendte han tilbage. Godt nok mistede Socialdemokratiet også mange akademikere og lignende, men de gik til de røde støttepartier. Intet hekseri. Kun behændighed. Socialdemokratiet fik magten.

Det skal der naturligvis betales tilbage for akkurat, som Venstre betaler tilbage til Vestjylland. Derfor er udligningsreformen som skabt til, at Blå Bjarnes hjemkommuner vest for København får massevis af millioner lige lukt ned i kommunekassen. I Danmark er det uden for lov og norm at belønne vælgerne direkte for »korrekt« stemmeafgivning. Men den indirekte metode fungerer næsten lige så velsmurt.

Buttigieg

Hans Hauge

Journalisterne på DR og TV2 har fået en udfordring (challenge). De er derfor alle blevet sendt på kursus på Krogerup Højskole, som Venstremanden Mads Fuglede leder (Demokraterne er Venstres søsterparti – Nancy Pelosi er den amerikanske Jakob Ellemann) sammen med socialdemokraten David Trads (Demokraterne er socialdemokratiets broderparti – Nancy Pelosi er den amerikanske Poul Nyrup; socialdemokrater river jo bøger eller taler i stykker). Journalisterne skal på kurset lære at udtale Pete Buttigiegs efternavn, og nu havde de lige lært at udtale Vanopslaghs. De skal også lære at lade som om (to fake), at de ved alt om Pete. De er rollemodeller, der skal undervise danskerne i at sige ’Buttigieg’, så det lyder amerikansk. For vi skal jo høre det navn i de næste mange måneder. Hver dag. Bådigdjeds. Husk det nu.