Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Uden trusser og facts

06DEBKLAUS-KJ-LLER--104338.jpg
Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Skuespilleren Kirsten Norholt skældte først en række kvindelige ministre ud for at gå »som bovlamme køer«, da de ankom til Dronningens nytårstaffel. Så overfaldt Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, udrejsecentret Kærshovedgaard for at være »det tætteste Danmark i dag kommer på en koncentrationslejr uden at være det.«

Det har efterfølgende vist sig, at ingen af overfaldene bygger på holdbare kendsgerninger. F.eks. »rasede« Norholt over, at man kunne se innovationsminister Sophie Løhdes trussekant, men Groft sagt kan ikke, selv efter nærgående studier, få øje på selv de mindste trusser under den kropsnære kjole.

Men kendsgerninger er ligegyldige i dag. En glemt skuespiller og ditto partiformand fik sig en gratis rundtur i alle danske medier, udelukkende fordi de rasede over intet. Hvis du vil frem i verden, så ras!