Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ud med konfirmanderne som ministre: Sådan kunne vi have sparet utallige milliarder

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En voksen på posten, tak!

Peter Nedergaard

Nu er den igen, igen, igen, igen gal i Skatteministeriet. Statsrevisorerne har fundet ud af, at skattevæsenet også roder rundt i regnskaberne. Derfor vil man som noget nyt henlede Folketinget på problemerne direkte fra tingets talerstol.

Groft sagt har før taget problemerne i Skatteministeriet op. Vores konklusion er, at de erhvervsuerfarne konfirmanders tid på ministerposten nu for al fremtid bør være fortid. Der skal KUN udnævnes ministre, som har betydelig erhvervserfaring, skattemæssig kompetence og kløgt.

Vor model er en type som Isi Foighel, der forud for skatteministerposten var professor på Københavns Universitet i skatteret. Hvor mange milliarder kroner havde vi sparet, hvis det var en person som ham, der havde været skatteminister de sidste 20 år?

Grimt, dyrt og dårligt

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ude på Vestamager står to helt ufatteligt grimme bygninger. Nemlig DRs sorte hovedkvarter kaldet »Kaabaen på Amager« og ved siden af, den blå mastodont af et ufærdigt stillads der rummer det nye koncerthus. Tilbage i 00erne resulterede opførelsen af DR Byen og koncerthuset i budgetoverskridelser på mere end en milliard kroner. Nu er vi så klar til næste udskrivning, for nu skal taget skiftes ud. Det drypper når det regner og et moderne tag kan åbenbart kun holde i ti år. Pris 40 mio. kr.

Man skal være en dårlig kender af DR, hvis man tror, at det budget holder. De bygger konsekvent grimt, dyrt og dårligt. Som kulturjournalist Søren Jacobsen Damm spørger på Facebook: »Hvad med, at vi stopper med at opføre mere moderne lortearkitektur i dårlig kvalitet?«

Stod det til Groft Sagt, brugte vi i stedet pengene på en bygning, der var pæn at kigge på, og noget TV, som var værd at se på.

Radio24syv er ikke borgerlig

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Weekendavisens Søren Villemoes skriver, at Radio24syv er gået bag om dansen. Den blev skabt som et frisk borgerligt alternativ til DR: »Tændte man for P1 dengang, var det som at åbne for et parallelsamfund. Man hørte sjældent et kvæk om de debatter, der ellers optog danskerne i de år. Indvandring, islam og integration var
eksempelvis fjerne, perifere emner... I årtier havde det borgerlige Danmark ofte med rette klaget over DRs dominerende position i mediebilledet,« skriver Villemoes.

Men nu er det, ifølge Villemoes, slut, energien er sivet ud af Radio24syv og medarbejderne er uden mod og mandshjerte, fordi medieforliget besluttede, at dele af kanalen skal flyttes til provinsen. Men problemet er, at det der var ment som et borgerligt modspil, nu er endt med de sædvanlige venstreorienterede refleksholdninger i
Radio24syv. Det, som Villemoes tolker som almen sløvhed, er venstreorienterede café-holdninger udklækket på Journalisthøjskolen. Men den slags kan man jo også finde på Weekendavisen.