Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ud med Gud

24DEBEva-Agnete-Selsing-140.jpg
Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Og så var der den postmoderne præst i Sct. Nicolai Sogn, der ville »gentænke« og »befri« gudstjenesten. For Gud. Derfor inviterede hun en ateist og en kvindelig mullah indenfor til at erstatte de kedelige præstetyper med deres kedelige kristendom. Og det giver faktisk mening. Hvis man har at gøre med præster, der gerne vil udrense Gud fra hans eget hus, kunne det vitterligt lige så vel være en religionsmodstander eller en bogstavtro muslim på prædikestolen.

Præsten, Christina Laursen, forstår slet ikke postyret. Hun ville jo bare gerne have en debat om »tro«. Det fik hun desværre ikke. Til gengæld fik vi andre bekræftet, at mange folkekirketyper vitterligt sætter noget andet over kristentroen. Om vi kalder det humanisme, selvdyrkelse eller bare profan ideologi er ikke så vigtigt. Men man kunne da opfordre Christina og politiserende meningsfæller i kirken til at »gentænke« deres præstekald.