Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tyrkfejl

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Sognepræst Per Ramadan fra Sydhavn Sogn i København har skrevet »En slags bekendelse« – en beskrivelse af sin tro, som han har offentliggjort på Facebook før sin tjenstlige samtale hos Københavns biskop.

»Jeg tror på Gud!! (Period). Jeg tror også på Jesus. Og faktisk tror jeg også på Helligånden. Men hvilken Gud er det, jeg tror på? Ja, det er svært at forklare,« konstaterer Ramadan.

»Hvis trosbekendelsen skulle formuleres i dag – af kloge biskopper og lærde teologer – eller måske af helt almindelige troende mennesker, så ville den handle meget mere om de kristne værdier – og om Gud som en kraft i vores liv.«

Og hvorfor skulle der overhovedet være en Gud? »Jeg har lyst til at tro på Gud som en enorm kraft,« fastslår sognepræsten. Han har lyst til, at der er en Gud. Og han har tilfældigvis også lyst til at beholde sin embedsbolig. Per Ramadan har et behov, derfor skaber jeg verden, som jeg har lyst.

Den nye kirkefader, Per Ramadan, slutter sin personlige »bekendelse« med et »Amen«. Han må have haft problemer med autokorrekturen. Der skulle have stået: »Men«.

Deres Groft sagt har også haft problemer med autokorrekturen. Herfra skal der lyde en undskyldning til alle muslimer. Der må være grænser for, hvad de skal finde sig i af tyrkfejl.