Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Trumps Sverige

25DEBULRIK-H-Y-GROFT-SAGT-1.jpg
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt Fold sammen
Læs mere

Ret skal være ret. Præsident Trump var lidt tidligt ude, da han harcellerede over Sveriges indvandrerpolitik og den florissante kriminalitet, der er fulgt i kølvandet. Og dog. Natten til tirsdag kom det til voldsomme optøjer i Rinkeby, populært kaldet »Little Mogadishu«, nord for Stockholm. Biler blev stukket i brand, politiet skød varselsskud, og vanen tro slørede svenske medier de kriminelles etnicitet. Sådan er det i Sverige, klodens humanistiske supermagt, alias Nordens Mellemøsten og afrikanske proletariat med noter af gangstervælde fra Balkan.

Sverige står for det værste tilfælde af mislykket indvandring i nutiden, og de ansvarlige tørrer ansvaret af på alle, thi i det svenske folkehjem er alle ansvarlige. Det kaldes solidaritet. I svensk presse er der fake news fra morgen til aften og afledende manøvrer til sløring af de faktiske forhold, så USAs præsident kan med sindsro øse ud af det. Det er umuligt at overdrive, Sverige er et grotesk land, så her er der stof til tweets, taler og tirader langt ind i næste valgperiode.