Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Troens mand

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Mange miljøaktivister har højlydt undret sig over, at økonomiprofessor Peter Birch Sørensen er blevet udnævnt til »klimavismand«, dvs. formand for Klimarådet, der træder i funktion i 2015 som rådgiver for regeringen. De skeptiske aktivister anser Birch Sørensen for en neoliberal type, der vil rådgive ud fra, hvad der kan betale sig for landet.

Gid det var så vel. Så ville han omgående tilråde, at man standsede opsætningen af vindmøller. Men grønspætterne har intet at frygte. Professoren forklarer Politiken, at det ganske vist er fuldstændig betydningsløst for den globale klimaudvikling, hvad Danmark gør, men »at vi er nødt til at tro på«, at den danske omlægning til sol og vind kan inspirere andre lande.

Det må man da ikke håbe. For hvor skal vi så få elektriciteten fra, når det er mørkt og vindstille? Men Birch Sørensen har åbenbart, hvad Guds mand, pastor Per Ramsdal, der finder Jesu opstandelse en tak for overnaturlig, mangler: evnen til at tro på det umulige.