Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Trafik-mafia

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Danmarks trafik har i mange år været styret af en særlig trafikmafia på tværs af partierne. Det er gået lidt i glemmebogen, fordi trafikmafiaen har fået lov til at uddele milliarder uden særlig kontrol. Men nu lader den igen høre fra sig. Dansk Folkepartis ordfører Kim Christiansen går til direkte angreb på transportminister Ole Birk Olesen, som ikke er en del af mafiaen. »Set fra min stol kom Ole Birk ufatteligt skævt ind i jobbet som minister,« erklærer Kim Christiansen over for DR.

DF’s ordfører har gennem tiden selv udvist store evner både udi det skæve og det trafikpolitiske. På en Afrika-tur med Folketinget indløb der en klage over, at Christiansen havde drukket »en øl eller to eller tre«, som han selv beskrev det. DF’eren er også kendt for sine tætte økonomiske forbindelser til det skandaleramte PR-Bureau Waterfront, som efter eget udsagn arbejdede på »at flytte Kim Christiansen fra at være modstander af DSB til at være aktiv medspiller«.

Christiansen har fuldstændig ret i sin kritik af Ole Birk. Sådan en ideolog. Han egner sig ikke til trafikpolitik. Man kan se det på, at han hverken ryger eller drikker eller indgår lokumsaftaler.