Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tørringsk Folkeparti

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Dansk Folkeparti vil bevare den såkaldte boligjob-ordning, som giver danskerne et fradrag for udgifter til håndværkere. Men det danske arbejdsmarked er presset af mangel på arbejdskraft, så nu må vi invitere endnu flere udenlandske håndværkere til landet. Det kunne man selvfølgelig ændre på ved at opmuntre danskerne til at arbejde noget mere i kraft af lavere marginalskat. Men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til. Og så må der jo udenlandsk arbejdskraft til, når danskerne bruger boligjob-ordningen. Det afviser DFs erhvervsordfører Hans Kristian Skibby imidlertid.

»Når vi i DF går ind for ordningen, er det for at understøtte de mindre håndværksvirksomheder i provinsen,« udtaler Skibby til Børsen. »Jeg kan garantere, at hvis Christina Egelund flytter til Tørring, hvor jeg bor, så bliver det ikke en polak, der lægger hendes terrasse eller ordner hendes badeværelse under boligjobordningen.« En lillebitte ubrugelig garanti, med venlig hilsen fra Dansk - undskyld Tørringsk Folkeparti.