Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

To vigtige undtagelser

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Seks religiøse hadprædikanter forbydes nu indrejse i Danmark i to år. Det er heldigt, at der også på listen findes en, Terry Jones, som har brændt Koranen af. For så undgår man i overskrifterne at skrive »muslimske hadprædikanter«.

Og det er vigtigt både for vores land, regeringen og pressen at undgå at gøre forbuddet til noget, der er rettet særligt mod muslimske hadprædikanter, selv om vi alle ved, at det er dem, der står ideologisk bag den terror, som plager os.

Også Anders Breivik er vigtig. For han gør det muligt at tale generelt om vor tids terror uden hele tiden at sige »islamistisk terror«. Uden isolerede galninge som Terry Jones og Anders Breivik ville det være umuligt for os at tale om religion, had og terror uden samtidig at fornærme muslimer og provokere islamister.