Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tillykke med handlen, herregårdsejer Tesfaye

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En god handel

Jarl Cordua

Det er selvfølgelig ærgerligt for udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at han led sådan et forsmædeligt nederlag med placeringen af et udrejsecenter på Langeland.
Alle er sure bortset fra de lokale, som er lykkelige for at slippe for udflytning af denne offentlige institution til deres nabolag.

Blandt de lykkelige kan også tælles et kreativt ægtepar fra Charlottenlund, der tidligere er dømt for svindel med EU-midler, men som nu kan smile bredt af Tesfayes og hans ministeriums dispositioner. Ministeriet købte nemlig for få uger siden i huj og hast en nedslidt herregård på Sydlangeland til at huse udrejsecenteret til en pris af 13,5 millioner kr. af ægteparret, der selv i 2008 gav syv millioner kr. for herligheden. Købsprisen betegnes af en lokal ejendomsmægler som »helt ude i hampen«.

Groft sagt gratulerer ægteparret med den gode handel og pæne gevinst. Skatteborgerne må så afholde tabet, når S-regeringen til sin tid får afhændet gården. Hvor der handles, der spildes.

Bangbang i Folkhemmet!

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sverige er vores broderland, men vi er også i en form for hyggelig konkurrence med vore naboer. Hvem har flest OL-vindere, hvem kommer længst i Melodi Grand Prix – hvad er bedst: kötbullar eller frikadeller? Det er nu lidt morsomt at måle sig i forhold til storebror mod nord. Men desværre, for venstrefløjen, er der én disciplin, hvor svensken simpelthen har lagt sig foran os. Det drejer sig om antallet af skuddrab. Sverige er netop blevet kåret som europamester i skuddrab! Så har Svenne og Bosse rigtig været ude med geværerne, hvad?

Det er svært, for vi vil jo gerne glæde os over, at Sverige topper en fashionabel og edgy liste. På den anden side vil vi gerne selv være smarte, nye, urbane og øverst. Men vi skal have Enhedslisten som solo-regering i 20 år for at nå det niveau.

Alle de følelser! Nej, spøg til side. Tillykke til den humanitære stormagt. Kun fantasien sætter grænser for, hvor »humanitært« jeres samfund dog kan blive med denne udvikling. Grattis og gilla olika.