Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tiden er kommet til kalde antifascister, hvad de er: fascister

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fascistisk Aktion

Eva Selsing

Dejlige Nørrebro, hvor de tolerante bor. Der var Anahita Malakians, der blev hærværket ud af sin arbejdsplads ved Nørrebro Station. Der var Pernille Vermund, der blev antastet blot for at opholde sig der. Der var Pia Kjærsgaard, der blev mødt med ægkast. Og der var de unge højreorienterede, der ikke kunne gå i fred i multikulturens allerskønneste område.

Senest en Jeppe Veibel fra Generation Identitær, der fortæller, at han blev overfaldet med fyldte ølflasker og trusler.

Gerningsmændene er folk, der identificerer sig som »antifascister«. Men altså. Folk, der bruger politisk begrundet vold i bekæmpelsen af anderledes tænkende – det er jo fascisme. Måske tiden er kommet til at medierne kalder dem, hvad de er: fascister.

Værtindegaver er vanvid

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt handler som regel om politik, men tillad denne Groft sagt-skribent at udsende et indtrængende nødråb, som sikkert har budskab til mange mænd. Jeg er simpelthen ved at blive vanvittig over de såkaldte værtindegaver. Ideen, der er opstået i en syg hjerne, muligvis Emma Gads, går ud på, at værtinden skal have en gave, når man er inviteret, sikkert som tak for den mere eller mindre spiselige mad, som vil blive serveret.

Med årene er disse gaver blevet prestigeprojekter mellem kvinder, så de er blevet dyrere og dyrere. Mændene stirrer måbende og resignerende, mens hustruer farer rundt i byen for at finde den helt rigtige værtindegave.

Og her kommer min personlige bøn til min hustru og alle andre kvinder: Kan vi ikke droppe værtindegaverne og bare komme tomhændet og med et muntert sind?