Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Thulesen på tysk

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kræver en dansk folkeafstemning, hvis briterne stemmer nej til EU. Thulesen forlanger, at regeringen forhandler en ny model på plads, der svarer til det, briterne vil få.

»Der kan komme en vigtig hybrid ud af det. Så vil jeg have en folkeafstemning til at afklare, om Danmark ønsker sådan en løsning,« udtaler Thulesen Dahl i Jyllands-Posten.

»Så må man jo til Bruxelles og sige, at ’so ein ding mussen wir auch haben’,« erklærer Dansk Folkepartis formand. På tysk. Er dansk nu ikke godt nok længere?

Thulesen behøver slet ikke puste sig op. Hvis briterne melder sig ud af EU og får en status på lige fod med Norge eller Canada, vil Danmark til enhver tid kunne gøre det samme. Det kræver ikke megen forhandling. Blot lidt dødsdrift. Og bare rolig. Thulesen vil stadig få lov til at udtale sig på tysk.