Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Thranholm på toget

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Den nationalkonservative blogger, Iben Thranholm, er utilfreds med, at USAs præsident har sendt raketter mod en syrisk militærbase: »Jeg er stået af Trump-toget,« bekendtgør Thranholm på Facebook. Ja, hvad ligner det? Trump er pludselig begyndt at bekymre sig om, at den syriske diktator Assad tilsyneladende har gasset nogle børn. Sådan noget føleri.

Heldigvis kan Thranholm stadig køre med på Putin-toget, for den russiske leder og kristenhedens beskytter (ifølge Thranholm) er stadig – i samarbejde med det islamistiske styre i Iran – en trofast støtte til Assad.Men ikke desto mindre et godt råd til Thranholm: Bered dig på snart at stå af Putin-toget. En dag får den russiske leder også nok af Assad og finder en anden lokal diktator. Hvilket tog skal Thranholm så stå på? Bare rolig, der skal nok være andre hensynsløse politiske handyr derude, som hun kan projicere sine nationalkonservative fantasier over på.