Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Terrorgeneraliseringer

06DEBjeve-Mikkel-Andersson-.jpg
BMINTERN - Mikkel Andersson Groft Fold sammen
Læs mere

En ting, som alle har lært, er, at det er vigtigt at undgå de berømte »backlash« efter terrorangreb, hvor uskyldige uretmæssigt bliver lagt for had.

Derfor er det da også hjertevarmende at se, hvordan de, der gang på gang advarer mod kollektivt at lægge ansvaret for islamistiske terrorangreb på almindelige muslimer, nu er tilsvarende langt fremme i skoen efter en englænders terrorangreb.

Det er jo nærmest ikke til at slå sig frem på sociale medier for velmenende humanister, der understreger, at man skam ikke kan tage alle islamkritikere til indtægt for den britiske terrorists holdninger eller angreb, og at langt hovedparten af højreorienterede og kritikere af politisk islam faktisk er fredselskende mennesker, og at de voldsparate heriblandt er et aldeles ubetydeligt mindretal.