Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tant og fjas i Egedal

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Borgerne i Egedal Kommune opdagede for nylig, at deres kommune havde været vært for en international innovationsfestival. Den kostede de stakkels borgere i den lille forstadskommune uden for København i alt 820.000 skattekroner.

Og pengene er ifølge borgmester Willy Eliasen (V) givet godt ud. »Jeg er af den helt klare overbevisning, at innovationsfestivalen har været alle pengene værd, fordi rigtig mange borgere – unge som gamle – i den grad fik indviet vores nye kulturhus for at tale om, hvordan vi kan gentænke løsninger til en bedre hverdag,« fastslår Willy Eliasen til Ugenyt.

Til det lokale medies spørgsmål, om det ikke var synd at bruge så mange penge, samtidig med, at man skærer på servicen over for ældre og børn, svarer Eliasen: »I forhold til de aftaler som regeringen havde med Kommunernes Landsforening, der var Egedal en af de kommuner, hvor vi var nødt til at skære ned på serviceniveauet for at komme tættere på at være i overensstemmelse med det, vi skulle.«

Sådan taler en sand politikerbureaukrat, der er ligeglad med, at en kommune selv kan vælge sit serviceniveau. Hvis den vil. Og han bruger hellere en lille million på tant og fjas end på kommunens kerneopgaver.

»Alt i alt har festivalen givet os god erfaring at videreudvikle kommunen på,« lyder det fra borgmesteren – uden nærmere konkretisering. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. I det mindste kan borgerne nu sige: Alt i alt har borgmesterens ødselhed givet os god erfaring at videreudvikle byrådet på ved det kommende kommunalvalg.