Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tænk, hvilket løft landet ville få, hvis DR røg i udbud

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Send DR i licitation

Bent Blüdnikow

Politikerne har besluttet at nedlægge Radio 24syv, hvilket har vakt harme i brede københavnerkredse. Det er forståeligt, for radioen var skæg og provokerende, selv om der også var en masse tomgang og vrøvleprogrammer, men det springer vi over i dagens anledning.

Men for denne Groft sagt-skribent melder der sig et stort spørgsmål. Hvorfor skal de flittige Radio 24syv-folk fyres, når DR kan køre videre med et budget, der er ca. 200 gange større og som kun sender Barnaby, overfladiske venstredrejede nyhedsudsendelser og overhovedet ikke er morsom?

Tænk, hvilket løft landet ville få, hvis DR røg i udbud og friske folk fra Radio 24syv kunne overtage butikken og forny den gamle cementkolos, hvor medarbejderne får lov til at køre rutinen af hver dag. Og så skal jeg hilse og sige, at jeg er dødtræt af Barnaby.

Rejseholdet

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Efter DR-dokumentaren om efterforskningen af mordet på Emilie Meng må man erkende, at efterforskningen af hendes forsvinden mildest talt var mangelfuld. Man må formode, at detektiverne ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anvendt deres evner maksimalt og i hvert fald ikke sjusket med vilje, men resultatet må siges at være forstemmende.

Det er muligt, at manglende ressourcer eller for mange opgaver til for få politifolk er en del af årsagen, men dokumentaren efterlader et indtryk af, at Gøg og Gogge havde haft bedre held med efterforskningen.

Groft sagt vil derfor sagtmodigt foreslå, at man genindfører Rigspolitiets Rejsehold. En specialiseret mobil efterforskningsenhed, der kunne indsættes overalt i Danmark. Vi kan næsten ikke være andet bekendt.