Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Svensk sarkofag

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Svensk Damtidning bringer i seneste nummer den sensationelle overskrift »Margrethes oväntade beslut – forbereder sin egen begravning«.

Er der virkelig kommet så meget knas i regentens parforhold? Nej, tværtimod. Artiklen handler om det årelange arbejde med vores regentpars fælles glassarkofag. Men i det politisk korrekte Sverige vækker enhver tanke om gennemsigtighed og åbenhed stadig oprør.

Det ses i artiklens kommentarspor, hvor man bl.a. kan læse: »Smaklöst med en transparent sarkofag….« Men danske Mariane beroliger: »Du kommer ikke til at se Dronningens døde krop. Den del, de kommer til at ligge i, bliver ikke synlig.«

Vi er mange danske, som varmt støtter, at vores regentpars sarkofag – trods sin gennemsigtighed – på svensk politisk korrekt vis skjuler det væsentlige.