Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Svensk løsning

Klaus Kjøller
Læs mere
Fold sammen

Australien sender sine afviste asylansøgere til Cambodja mod betaling. Hvor skal EU sende sin stigende mængde afviste asylansøgere fra Afrika hen? Groft sagt vil her henlede opmærksomheden på, at toneangivende svenske politikere flere gange har fremhævet, at man bør tage imod alle, som banker på Sveriges dør. Og at der er rigeligt med åbent landskab i Sverige, hvor der endnu ikke er bygget barakker.

Det er altså slet ikke nødvendigt at sende afviste asylansøgere til Cambodja og andre eksotiske lande uden menneskerettigheder. I hvert fald ikke så længe, der er plads til flere barakker i Sverige. Og når de sydvenske skove er fyldt, så er der stadig den nordsvenske tundra. Men det har desværre vist sig, at asylansøgere har nægtet at stå ud af busserne, når de stopper ude i den svenske ødemark. Den er for fremmedartet og truende i modsætning til de store svenske byer. Men her kan alle jo ikke være, så EUs asylproblemer løses altså ved, at flere by-svenskere flytter på landet.