Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Svensk hadebold

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Svensk håndbold er politisk ukorrekt og opildner til de allerværste etniske fordomme. Den konklusion tvinges Groft sagt til efter at have iagttaget sine egne psykiske reaktioner, mens han så håndboldlandskampen mellem Danmark og Sverige forleden på TV.

For at gøre kampen spændende var det nødvendigt for Groft sagt, at holde fanatisk med Danmark og hade Sverige. Dette nødvendige had til Sverige blev fremkaldt ved at Groft sagt tænkte på, at de stjal Skåne, Halland og Blekinge fra os i 1658, og ved at tænke på det svenske establishments dumstædige udelukkelse af Sverigedemokraterne fra indflydelse.

Hertil kom, at den svenske træner havde et aflangt, udpræget svensk hesteansigt med langt fedtet svenskerhår ned ad nakken. Det blev dog overgået af målmandens ansigt, som var endnu længere og med underbid. Endelig praktiserede svenskerne deres velkendte arrogante Fætter Højben-adfærd ved at spille de sidste minutter uden deres to største profiler. Så selv om vi vandt kampen, så kan de stadig påstå, at de godt kunne have vundet, hvis de havde gidet. Svensk håndbold bør forbydes.