Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Sundhedsplatformen

05DEBjeve-Ulrik-Hoey-Groft-.jpg
BMINTERN - Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Læs mere
Fold sammen

Stor tak til overlæge Niels Bentzon for en ubønhørlig gennemhegling af danmarkshistoriens dyreste IT-system, Sundhedsplatformen (kronik 17. maj).

Hvad der får tænksomme væsner til at indføre den slags, er ubegribeligt. Et amerikansk system baseret på to aktører, en læge og en »klikker«, der varetager lægesekretærens funktioner, med det afsluttende »klik«: udskrivning af regning efter endt konsultation. For sådan gør man i USA. Sådan gør vi ikke i Danmark, hvor lægen nu skal være både læge og lægesekretær/klikker.

Med dette mareridt af forringelser er Danmark helt fremme i skoene, hvad angår IT-skandaler. Skat, Banedanmark, IC4 og et nys planlagt signalsystem, der kan blive et storslået eventyr af milliarddyre fejl og hjerteskærende uforstand. Med de ansvarlige som de evigt ansvarsfri og paraderne oppe: Al begyndelse er svær.