Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Støjbergs sharia

En normal minister med et minimum af sagkundskab ville nemlig bare konstatere, at bigami er kriminelt og kan koste op til 6 års fængsel. Men nu har vi minister Støjbergs ord for, at visse kriminelle kan undgå strafforfølgning, hvis de bare finder et andet land at bo i.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som de ældste iblandt os måske endnu husker, lagde SF-formand Villy Søvndal grunden til sit partis voldsomme fremgang, da han fornyede den politiske debat med en kraftig opfordring til en bizar organisation af fanatiske, herboende muslimer formuleret således: Rejs ad helvede til! Få troede, at Villy Søvndal med dette primitive populistiske greb ville danne skole, men de tog fejl. Med sin udtalelse i anledning af formodningerne om, at et eller andet antal muslimer dyrker flerkoneri her i landet, røber ligestillingsminister Inger Støjberg, at hun har lært af Søvndal. Dog har hun, som naturligt er, tilført Søvndal-grebet et tør vi sige mere feminint præg, idet hun ikke siger gå ad helvede til, men skratter: »Find et andet land at bo i«. Udtalelsen undrer Groft sagt. En normal minister med et minimum af sagkundskab ville nemlig bare konstatere, at bigami er kriminelt og kan koste op til 6 års fængsel. Men nu har vi minister Støjbergs ord for, at visse kriminelle kan undgå strafforfølgning, hvis de bare finder et andet land at bo i. En lidt kringlet måde at slå til lyd for indførelse af sharia i Danmark på. Eller måske synes Støjberg, at en Stein Bagger også bør kunne undgå strafforfølgning, hvis blot han følger hendes opfordring om at trække teltpælene op?