Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Stine Bosse er en mand

Stine Bosse er bestyrelsesformand. Jo, De læste rigtigt. Ikke forkvinde, men formand. Hun er blevet uenig med bl.a. Mette Bock og Laura Lindahl fra Liberal Alliance om de måltal, som pålægges statsinstitutioner og virksomheder for antallet af kvinder i bestyrelser. Stine Bosse mener, det er en syg idé at bringe biologi ind i diskussionen, sådan som Laura Lindahl har gjort. Bosse ved, at ingen fødes som kvinde, men at det er noget, kvinder bliver.

Det er feminismens grundantagelse. Det betyder, at der ingen forskel er på mænd og kvinder. I samme øjeblik, en kvinde forlader køkkenet, børnepasningen og vasken og træder ind i bestyrelser, politik eller forskning, ophører hun med at være kvinde og bliver en mand – evt. med kjole på. Kvinder gør ingen forskel.

Gjorde Margaret Thatcher en stor forskel, fordi hun havde et kvindegen? Nej, vel. Og gør det nogen forskel, at Folketingets formand er en kvinde? Nej vel. En kvindelig formand er en mand.