Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Stenalder-økonomi

Peter Kurrild-Klitgaard: Den gammel-revolutionære journalist Vibeke Sperling nøjes i disse år ikke med at udtrykke forståelse for Baader-Meinhof eller kokettere med, hvordan hun og vennerne i et venstresocialistisk kollektiv i Aarhus morede sig med tanken om at kidnappe landets statsminister.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næ, skal man endelig gå lige ud ad planken ud over utopiernes frådende hav, kan man lige så godt gøre det med et fredags-indlæg i Politiken, hvor man gør sig til talsdame for skabelsen af en ny »Folkebevægelse mod Vækst«. Slut med ny produktion, øget forbrug og deslige - og dermed så også med forskning og ny teknologi. Vi har nok, siger hun.

Deres Groft sagt er sikker på, at Sperling i tidernes morgen ville have jaget den stakkels mand, der som den første slog to flintesten sammen, ud af stammen med besked om, at ild var unødvendigt, rå grøntsager var tilstrækkeligt, og en levealder på gennemsnitligt et par og tyve år mere end nok. Heldigvis for os - og hende - blev det anderledes.