Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Stat og privat

Claes Kastholm Hansen: Jurist og forfatter Maria Grønlykke har brugt sin egen og læsernes tid med i et som sædvanlig – hun har tidligere tømt sin vredes skåler i Politiken – indigneret tonefald at underholde Jyllands-Postens læsere om forhold af rent privat interesse.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu brygger hun i et meget lidt høfligt angreb på integrationsminister Søren Pind videre på sagen ved at fastslå: »Hvis min søn vil forelske sig i en pige fra Pakistan, er det ikke noget, som nogen minister i et frit samfund blander sig i«. Det er der ingen tvivl om, at Søren Pind vil give hende hjertelig ret i.

Imidlertid mener Marie Grønlykke – med de sædvanlige københavnerintellektuelle udfald mod the usual suspects fra Dansk Folkeparti (Søren Krarup osv.) – at Danmark ikke er et frit samfund, når en pige fra Pakistan typisk vil have sværere ved at få opholdstilladelse end en pige fra USA. Noget tyder på, at Maria Grønlykke har trukket sin juridiske embedseksamen i en automat for spøg og skæmt. Det er en privat sag, hvem man forelsker sig i. Men det er ikke en privat sag, hvem et land vil give opholdstilladelse. Det er en statslig sag. Hvis Marie Grønlykke kender et eneste land på denne klode, der ser anderledes på det, ville det sikkert glæde mange, hvis hun røbede det.