Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Stakkels Tulle må føle sig glemt i dette orgie af højreradikal nationalisme

Den glemte nationalist

Nicolai Svejgaard Poulsen

Den tid, hvor Dansk Folkeparti havde eneret på at være den stramme udlændingepolitik og den standhaftige danskheds højborg samt skydeskive for de frelste, er i den grad forbi. Først kom Pernille Vermunds Nye Borgerlige og bejlede til samme post, men selv hun har nu set sig overgået af rodeoklovnen Rasmus Paludans parti Stram Kurs.

Stakkels Tulle må føle sig glemt i dette orgie af højreradikal nationalisme, og Dansk Folkeparti står tilbage som et såvel kedeligt som moderat valg.

Groft Sagt mener, at det er så synd for Tulle, at vi alle lige bør minde ham og hans parti om, at de altså stadig er nogle fæle nationalister. Det ville gøre dem så glade, og de har brug for det.

Pensionist fra vugge til grav?

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mattias Tesfaye (S) og Pernille Skipper (EL) er stærkt utilfredse med, at ikke langt flere bliver sendt på tidlig pension med det forlig, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og de Radikale. Tesfaye og Skipper vil tilsyneladende gerne sende i tusindvis af sted med skatteyderbetalte pensioner i en tidlig alder.

Jo flere pensionister, jo bedre, synes deres gerontokratiske morale at være, selv om man vel egentlig blot passivt kunne vente på, at den demografiske udvikling hjalp til. Groft sagt synes, at de skal tage konsekvensen af deres holdning. Vi foreslår derfor et nyt valgkampslogen for de to politikere: »Pensionist fra vugge til grav, ja tak!«

Hvem skal stoppes i partilederrunden?

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det bliver spændende med partilederrunden. TV 2s nyhedsdirektør Mikkel Hertz siger, at det kan være nødvendigt at stoppe visse partiledere: »Det, jeg taler om, er udtalelser, der er åbenlyst lovstridige. Der har vi også i et live-program pligt til at sørge for, at sådan nogle udtalelser ikke bare står uimodsagt.«

Jamen, det bliver spændende, hvis studieværten skal se efter i lovtidende samtidig med, at partiledere afbryder hinanden i et forsøg på at få opmærksomhed.

Enhedslisten har således vist forkærlighed for palæstinensiske grupper, der er på EUs terrorliste, og hvis partiets repræsentant fremsiger sin støtte til de grupper, er det en klar lovovertrædelse. Vil værten gribe ind?

Eller måske vil det tidligere medlem af en revolutionær trotskistisk gruppe, Søren Søndergaard, ud af et ærligt hjerte åbenbare behovet for en revolutionær magtovertagelse og så har vi en anden klar lovovertrædelse.

Groft sagt kan næsten ikke vente med den partilederrunde.