Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Spontancensur

01DEBUlrik-Hoey-Groft-Sagt-.jpg
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt Fold sammen
Læs mere

Den spontane reaktion skal nævnes, fordi den censureres bort. Vi lever jo i et civiliseret land. Den spontane reaktion er at brække hænderne på dem. Med en kølle, et boldtræ, en jernstang. Det tilsiger den spontane reaktion, den arkaiske, den lige under overfladen.

Hvem det skal gå ud over? Dem, der overfaldt Lars Seier Christensen forleden aften og stjal hans kostbare ur. Dem, der stjal min nabos bil for nogle måneder siden og turede rundt i byen flere dage, uden at politiet reagerede. Dem, der stjal min kones portemonnæ uden for Irma Nørreport med tab af penge og helvedes besvær til følge. Dem ja, der brød ind hos genboen og stjal alt af værdi, smykker, arvestykker. Især det, det uerstattelige.

Den spontane reaktion skal nævnes, før den censureres bort, for nævnes den ikke, kunne nogen forledes til at tro, at den slet ikke findes. Det gør den. Også i den grad. Fortsat god spontancensurdag!