Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Spejling og islamisme

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives plakatkunst har provokeret de sarte socialister så meget, at de kræver stop for konservativ kunst i det offentlige rum. Og det er jo sandt. Hvorfor vil kunstnere altid provokere? Er det ikke provokation for provokationens skyld? Det er især kunstplakaten med det lille haiku-digt: Stop naziislamisme, der har vakt vrede. Især folkene på Information var rystede, og kaldte derfor Inger Støjberg småracistisk.

Hvilken æstetik ligger bag det konservative kunstværk? En kendt politiker fra Nationalpartiet har givet navn til denne æstetik. Han kalder det »spejling«. Han iklædte en anden politiker, Henrik Dahl, naziuniform og sagde dermed Stop LA-nazismen for at spejle den højreorienterede hårde tone i debatten. De Konservative har derfor på ganske subtil måde spejlet en spejling.