Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Som man tisser

Peter Kurrild-Klitgaard
Læs mere
Fold sammen

Den årlige Distortion-destruktion af København med rituelle smadringer af biler, voldtægter, afbrændinger og universal-urinering fik den tidligere forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke og ditto SF-folketingsmedlem, Trine Pertou Mach, til at fare i flint på sin Facebook-profil. Særligt yngre kvinders tisseri på privat ejendom faldt hende for brystet: »Helt ærligt, unge kvinder i 20erne, er det den frigørelse, I er i stand til at udvise?«

Hvor skræmmende det end må virke, når man læser det, så er Deres Groft sagt aldeles enig med fr. Pertou Mach. Men lad os dog tilføje: Når venstrefløjen i snart et halvt århundrede har prædiket normernes opløsning, den private ejendomsrets afskaffelse, det borgerlige samfunds forkastelse, almendannelsens relativisering og den generelle kollektivisering og offentliggørelse af alt, der tidligere var privat, så skal man altså ikke være for overrasket, hvis der er nogen, der lytter og tager konsekvensen. Man ligger, som man selv har tisset.