Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Søvnløshed og byrder

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Danmark står i en historisk flygtningekrise, har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) været til en vinsmagning på en italiensk restaurant i København. Det skriver BT, som forklarer, at Løkkes beslutning har mødt kritik fra flere sider, blandt andet fra folketingsmedlemmet Mattias Tesfaye (S) og fra Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Tesfaye og Madsen har naturligvis ret. Så længe der er flygtninge i verden, bør ingen gå til vinsmagning. Og så længe der er sult i verden, bør ingen spise mad. Det er en skandale, at Lars Løkke har taget sig et pusterum midt i den intensive mediedækning. Det ville Tesfaye og Ekstra Bladets chefredaktør aldrig have gjort. De ville end ikke være gået i seng, men have ligget søvnløse.

Hvor er det godt, at der stadig findes gode mennesker, der er villige til at påtage sig at bære hele verdens byrder. Så skal alt nok blive godt. I moralsk forstand.