Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Sølvpapirshatte

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Læs mere
Fold sammen

Hvem dræbte egentlig John F. Kennedy? Landede amerikanerne nogensinde på Månen? Var det den jødiske storkapital, der bestilte bombningen af World Trade Center? Og fik Bjarne Corydon penge under bordet ved salget af statslige aktier i Dong? Sidstnævnte konspirationsteori bliver viderebragt af Politiken-journalisten John Hansen under rubrikken »nyhedsanalyse«.

John Hansen skriver: »Der kom en mail i går: »Find nogle kollegaer og brug en masse tid og midler på at finde ud af, hvor meget Bjarne Corydon fik under bordet ved salget af Dongaktier«, lød opfordringen fra en læser,« forklarer John Hansen og fortsætter: »Jeg kender ikke afsenderen, men har ingen grund til at tro, at vedkommende er mentalt forstyrret.«

Nej, selvfølgelig ikke. Hvordan skulle to konspirations-tosser dog kunne diagnosticere hinanden? Og hvornår kan trofaste læsere tage ind til Politiken Plus Shoppen på Rådhuspladsen og købe hatte af sølvpapir med Politiken-logo? Til Politiken-journalisterne, naturligvis.