Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Socialistisk sminke

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Den socialistiske revolution i Venezuela fortsætter ufortrødent, mens landet bryder sammen. Derfor siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, ikke længere så meget om sit lykkeland. Men Weekendavisen har spurgt Enhedslistens ulandsordfører, Christian Juhl, om han er enig i, at der ikke er nogen humanitær krise i Venezuela, og at ingen sulter. »Det kan jeg ikke vurdere, om er rigtigt,« svarer Juhl. »Humanitær krise er store ord. Det her kan løses gennem dialog.«

Når styret er socialistisk, skal kritikken fremføres gennem dialog. Som gammel Moskva-kommunist i DKP har Juhl nemlig øvelsen i at overse de mere fundamentale problemer i socialistisk undertrykkelse. Men hvor er det befriende, at han trods alt tør stille op til en snak om virkeliggjort socialisme. Enhedslistens kønne ansigter, Pernille Skipper, Stine Brix og Johanne Schmidt-Nielsen, gør det aldrig. De er ikke nyttige idioter, for de ved, hvad de gør. De er til gengæld nyttig sminke på den socialistiske revolutions råddenskab.