Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Smør-hjælp

Edith Thingstrup: <7b>Nordmændene er blevet enormt glade for smør, fordi det indgå i en såkaldt »low-carb« ernæring, som vistnok er meget moderne. Derfor er Norges forbrug af smør steget med hele 27 procent på et år.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu mangler Norge smør. Det skyldes landets i bund og grund socialistiske landbrugspolitik. Man giver de norske landmænd en masse penge for at producere så lidt mælk - og dermed smør - som muligt. Samtidig holder man importeret smør ude i kraft af en afgift på 25 kr. på kilo. Med julebagningen for døren har myndighederne fået en krise på halsen. Departementschef Leif Forsell fra det norske Landbrugsministerium indrømmer kun indirekte den socialistiske landbrugspolitiks fallit. »Det er svært at pålægge en ko at producere mere mælk fra dag til dag, men over længere tid kan de producere mere mælk end i dag,« siger han til VG.

Hvor er det synd for de stakkels oliemilliardærer. Men nogle af os husker, hvordan nordmændene hjalp os med gær under en storkonflikt for 15 år siden. Derfor siger vi bestemt ikke: »Mangler de smørelse? Da lad dem bruge olie.« Groft sagt opfordrer tværtimod til en støtteindsamling af smør til vort broderfolk. Send straks personligt en pakke lurmærket smør til Norges ambassade, Amaliegade 39, 1256 København K. Og husk at vedlægge følgende skrivelse: »Måtte dette lille bidrag lindre folkets lidelser under landbrugssocialismens åg«.