Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Smitte i svinestalden

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Journalisten Keld Hansen kalder sig landmand, men tilbringer hver eneste vågne time af sit liv med at bekæmpe landbruget. I et indlæg i Information forsøger Keld Hansen at skræmme børn og deres forældre fra at besøge landbrug med svinebesætninger. Det sker med en lille historie.

»Lille Signe er med børnehaven på den store svinefabrik for at lære, hvor maden kommer fra. Næste dag skal hun med mor over på plejehjemmet for at besøge morfar. Lyder det ikke hyggeligt og ganske tilforladeligt? Det er det ikke,« begynder Keld Hansen sin uhyggelige historie.

»Er uheldet ude, kan lille Signe blive den næste smittespreder, der sætter en helt forfærdelig kædereaktion i gang,« fortsætter han.

Problemet er ifølge Keld Hansen, at interesseorganisation Landbrug & Fødevarer har en skolebesøgsordning, der »lokker« skolebørn ind »i de danske mink-, kyllinge- og svinefabrikker uden at orientere om den eksplosivt voksende MRSA-epidemi, som hærger agroproducenternes industrianlæg i disse år.«Groft sagt foreslår Keld Hansen også at skrive et indlæg om, hvordan man skal undgå at sende sine børn med flyvemaskine. I lufthavnen kunne de jo møde en passager fra Vestafrika, der havde været i nærheden af nogen med ebola.

Verden er så ond og så farlig. Og hvis ikke man bliver grebet af panik med det samme, kan man stole på propagandister som Keld Hansen. De kan ikke se en gnist uden at håbe på en brand.