Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Skide smart, Sass!

»Der er egentlig kun to i S-gruppen, der har intellektuel kapacitet, frækhed, mod og kynisme nok til at være ophavsmand til den bog,« skriver Groft Sagts Klaus Kjøller.

Groft Sagts Klaus Kjøller har læst og analyseret "Den Hemmelige Socialdemokrat". Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Socialdemokraterne er på gruppemødet i dag nødt til at indse, at den fraværende Rasmus Prehn, som de alle sammen mistænker for at være den anonyme kilde til »Den hemmelige socialdemokrat«, simpelthen ikke er smart nok til den rolle.

Hvis det var ham, så ville han i dagene, siden bogen udkom, have fodret medierne med de steder i bogen, hvor han havde sørget for sit alibi.

Der er egentlig kun to i S-gruppen, der har intellektuel kapacitet, frækhed, mod og kynisme nok til at være ophavsmand til den bog. Det er Corydon og Sass. Da bogen hiver tæppet væk under Corydon og Thorning, er det indlysende, at kilden til »Den hemmelige socialdemokrat« er Sass. 

Og da det eneste interessante og nye i bogen er historien om, at Thorning og Corydon ventede med at PET-slagte Sass, indtil han havde forhandlet regeringsgrundlaget igennem i tårnet, skal bogen bidrage til, at de to ekspederes ad Helvede til.

Det uskyldige forfattergidsel Prehn bør nyde sin skiferie i Norge med familien. Mens Sass bør bombardere os med sine omhyggeligt forberedte alibi-citater fra bogen, som beviser, at det ikke er ham.