Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Skal Morten Østergaard nu være årets mand i Time Magazine?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Morten Østergaard som årets mand

Bent Blüdnikow

Time Magazine udnævner hvert år en årets person. I år blev det den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. Magasinet har ikke altid været heldig med sine udnævnelser. I 1938 udnævnte magasinet Adolf Hitler som årets mand. Det var da Krystalnatten lige var foregået, hvor tyske jøder blev udsat for omfattende forfølgelser, hvor 30.000 blev arresteret og godt 650 slået ihjel. Året efter udnævnte Time Stalin til årets mand, selv om man lige siden 1920erne vidste, at han var en kynisk morder. Og i 1942 fik Stalin sandelig samme udnævnelse igen.

I 1979, da Khomeini overtog magten i Iran, blev denne kultleder også årets mand i Time. Ganske vist havde Khomeini endnu ikke vist sin dæmoni i fuld udstrækning, men man vidste godt, at han var en formørket fanatiker.

Den frygtelige sandhed er, at Time er et politisk korrekt og overfladisk tidsskrift, der løber med tidsånden. I år er det en ung pige fra klimaaktivisternes rækker, der får Time til at udnævne hende. Groft sagts gæt er, at den radikale, politisk korrekte agitator Morten Østergaard har en pæn chance for at blive årets mand næste år.

»Trygt«

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»I gør landet trygt« sagde danske politikere til PET, efter at man havde afværget et stort islamisk terrorangreb.

Ja, de danske politikere, af hvilke et flertal ikke vil lukke for mere af den indvandring, der giver terror, vold og opløsning. De samme politikere, der ikke vil ændre retspolitikken, så farlige mennesker ikke kan gå frit omkring efter fornærmende lave straffe. De samme politikere, der i årtier har arbejdet for at underlægge danskerne internationale regler, der gør os forsvarsløse over for migrationsbølger.

Var det ikke for danske politikeres indlemmelse af de farlige elementer i vores land, var der slet ikke behov for at afværge islamiske massemord.

Så kære politikere. I, for jeres del, gør landet utrygt.