Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Skal Mette Frederiksen nu til at hedde Mette Frederiksbarn?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

P1s forpersoners-kampagne

Hans Hauge

De kønsbevidste journalister på P1 Morgen fortsætter deres sprogoprensning. »Formand« er konsekvent udskiftet med »forperson«, selvom der vel ikke findes en »bagperson«. De har endnu ikke omdøbt ombudsmand til ombudsperson, og det er godt, de ikke ser sport, hvor kvindelige håndboldspillere kæmper mand mod mand. Det ville helt forstyrre deres nonbinære kønsopfattelse.

Journalisterne tror nok, at »formand« henviser til mænd. Det gør det ikke. Hvis det var tilfældet, burde de også rette Mette Frederiksen til noget andet, for hun er ikke Frederiks søn. Hun burde hedde Mette Frederiksbarn, skønt hendes far hedder Flemming. Og endnu mere forvirrende bliver det, fordi personer i romaner i dag har fået et græsk ord: »karakterer«. Mon det så en dag bliver til »forkarakteren« for »sygeplejerskerne«, men, hov, kan en mand være sygeplejerske? Han må da være sygeplejer? De må holde et aftenmøde på P1 Morgen om almen sprogforståelse.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Send hellere penge

Lars Møller

Når man som ihærdig fjernsynsseer betragter det danske fjernsynsudbud på især DR, så fremgår det med al tydelighed, at størstedelen består af svenske serier oftest af fremragende kvalitet, både nye produktioner som »Den tynde blå linje« og familien »Löwander« eller de rå mængder af genudsendelser, som går over skærmen som »Mord i skærgården«, »Beck«, »Wallander«, »Rebecka Martinsson« og »Annika Bengtzon« med flere.

Groft sagt skal som vanligt ikke brokke sig unødigt, men vil af solidaritetshensyn foreslå, at DR sender en del af sine mange penge til Sverige, således at der kan produceres endnu flere udsendelser til fælles glæde. Hvis vi alligevel skal lukrere på svenskerne, bør vi også være med til at betale. Det kaldes nemlig solidaritet.